Să fim creativi !

Ați lecturat…ați reflectat…acum împărtășiți-ne viziunea voastră legată de o anumită operă literară și dați frâu liber imaginației și creativității voastre. Scrieți tot ceea ce vă trece prin minte, fără să vă gândiți dacă e bine sau rău, corect sau incorect gramatical…În „jocul” nostru, singura regulă e spontaneitatea.

 • asociază textul cu o culoare, o formă, o melodie, un desen, un obiect, un parfum, un sentiment
 • Creează propria poveste, pornind de la frazele cu care se deschide drama camilpetresciană SUFLETE TARI:Către sfârșitul după-amiezii, prin toamna lui 1913, în casa lui Matei-Boiu Dorcani… Clădire veche, cu ziduri groase ca de cetate, în stilul universității vechi. Biblioteca este o încăpere mare, dreptunghiulară, cu uși înalte, cu fronton triunghiular pe care e aplicat blazonul lucrat în lemn…
Reclame

21 de gânduri despre „Să fim creativi !

 1. Personal as asocia opera cu filmul Wicker Park, melodia Funeral (Band of Horses) , obiect – o vaza sparta. Iubirea este o bomba care iti poate exploda oricand sub picioare, astfel mirosul pe care l-as asocia ar fi de praf de pulbere si culorile pentru opera ar fi predominant nuante de gri cu cateva pete rosii.
  Maris Maria. Clasa a X-a B.

 2. Din punctul meu de vedere culoarea este gri,forma un cerc rupt,parfum dulce-amarui,sentiment contradictoriu,ca si obiect usa,desen=un spatiu inchis din care pana la urma se poate evada,ca si melodie „Te iubesc…”de la formatia Taxi

 3. Culoarea cu care se ascociaza acest text este rosu datorita personalitatii Ioanei, ea cedeaza Dragostei lui Andrei, iar in finalul textului Andrei moare, forma este un triunghi datorita prezentei celor 3 suflete tari, sentiment de superioritate, desenul fiind conturat cu negru datorita caracterelor fiecarui personaj iar obiectul este muntele.

 4. Consider ca visiniul – combinatie de rosu aprins cu negru – este culorea cea mai sugestiva pentru a ilustra sfarsitul tragic al Ioanei. Forma cu care as asocia textul este hexagonul; melodia – Noemi – Per tutta la vita; obiectul – un turn inalt, o fortareata; parfumul – Beyonce Heat, iar sentimentul este, evident, unul de putere.

 5. Asociez textul cu:rosu(pasiune la inceput si dezbinare la final ),un cerc(desi incearca sa o uite Andrei nu reuseste),Dan Spataru zilele noastre(iubirea lor se va inplini odata pe vecii),o cabana izolata(numa pentru cei doi pentru a se iubii in liniste),dulce-acrisor(deoarece iubire lor la inceput e frumoasa iar la final se stinge),un sentiment (de tristete ca iubirea dintre cei doi se stinge)

 6. Culoarea pe care as alege-o eu este negru deoarece discutia lor are loc pe intuneric . Forma aleasa de mine este un cerc deoarece Andrei Pietraru o cucereste pe Ioana dar in final tot singur ramane . Melodia aleasa de mine : Numai Iubirea – Pepe , obiectul ales este un copac spre sfarsitul toamnei atunci cand frunzele lui uscate cad jos semnificand faptul ca iubirea lor nu a fost foarte puternica . Desenul ales este un drum de munte deoarece Ioana si Andrei fac eforturi ca relatia lor sa fie acceptat de ceilalti , Parfum dulce-acrisor , sentimente puternice (Andrei ) .

 7. Asociez textul cu rosu-culoarea sangelui pierdut de catre Andrei cand se impusca,
  forma :truiunghi-deoarece Andrei spera la o iubita foarte frumoasa si ajunge tot la Elena.
  melodie:Florin Chirian-10 zile.
  desen:un munte.
  obiect:o scara pe care Andrei urca si cand ajunge sus de tot se rupe.
  parfum:duce armarui.
  sentiment:iubire sfaramata.

 8. Asociez textul cu elementul cromatic stacojiu deoarece duce cu gandul la sfarsitul tragic dar si la intensitatea sentimentelor lui Andrei pentru Ioana,Forma care ar reprezenta aceasta opera este hexagonul,prezentand relatiile complicate dintre personaje,un obiect reprezentativ ar fi o fortareata,locul unde se desfasoara actunea,a-si asocia textul cu un parfum amar cu un accent dulce greu subceptibil iar sentimentul cu,care a-si asocia textul este mandria,sentimentul care impiedica relatia dinre cei doi,melodia cu,care a-si asocia piesa de teartu este „Linking Park-In the end”.

 9. Asociez textul cu elementul cromatic rosu, simbolul dragostei lor care s-a sfarsit tragic.
  Forma geometrica cu care as asocia textul este patratul pentru ca viata lor ia intorsaturi „colturoase” care ii schimba. O melodie instrumentala de la Piano Guys.
  Desenul- un mobilier de moda veche, clasic. Obiectul- pistolul. Parfumul dulce acrisor, iar sentimentul cu care am parasit textul este unul de nesiguranta si disperare.

 10. Asociez textul cu:
  – elementul cromatic galben -esec, monotonie, suferinta interioara (Andrei )
  -forma cerc -incercarea lui Andrei de a-si marturisi sentimentele
  -desen casa pustie
  -obiect revolver
  -dulce-amar
  -sentiment de nesiguranta

 11. as asocia textul cu o culoare verde deoarece este culoarea geloziei, un triunghi, pentru ca se imparte in trei parti, un scaun pentru ca acest personaj statea pe scaun povestind cu altcineva as alege o melodie de la voltaj”sunt un pic pic indragostit”, sentiment de tristete.

 12. Asociez textul cu:elementul cromatic rosu povestea lor de iubire,triunghi s-a spulberat iubirea,obiect carti deoarece Andrei este bibliotecar,acrisor deoarece Ioana este superioara,sentiment iubire sfaramata,

 13. Negru (pentru finalul tragic al lecturii);triunghi( triunghiul amoros Andrei-Ioana,Ioana-Andrei si Elena-Andrei);Cargo-Daca ploaia s-ar opri;o inima franta;creion;parfum acrisor (atitudinea superioara si dispretuitoare a Ioanei fata de Andrei atunci cand acesta isi declara dragostea in fata ei);sentimentul de tristete(finalul trist)

 14. O culoare cu care as putea asocia textul este gri deoarece povestile de iubire prezentate in text au un final trist; forma geometrica care ar putea fi asociata este triunghi; melodia care in opinia mea se potriveste textului este „You lost me”-Christina Aguilera; un desen cu care l-as putea asocia este o pasare intr-o cusca; un obiect pe care l-as asocia este cartea; parfum dulce-acrisor, iar un sentiment asociat acestuia este teama.

 15. Asociez textul cu movul deoarece exprima drama traita de Andrei.
  Forma potrivita textului este triunghiul (trianglu),pentru ca toate trairile din opera se sfarsesc dramatic.
  Melodie- Ironik ft Jessica Lowndes – Falling In Love
  Obiect – un creion
  Parfum – dulce acrisor
  Sentimentul de revolta si compasiune !

 16. Asociez textul cu elementul cromatic verde datorita atitudinii lui Andrei care dorea sa o aiba pe Ioana impotriva vointei ei. As asocia textul cu o sfera deoarece iubirea este sfaramata iar Andrei nu obtine ceea ce si-a dorit.Melodia potrivita pentru aceasta opera este „Nobody’s perfect” de la Jessie J deoarece tatal Ioanei a fost dezamagit de alegerea Ioanei si datorita scenei de la sfarsit dintre Andrei si Elena in care Ioana crede ca a fost inselata.Desenul este un geam spart pentru ca iubirea a fost sfaramata.Obiectul este un mar stricat datorita lui Andrei ca mi se pare ca se asociaza cu acest obiect.perfulmul – amar iar sentimentul de dezgust.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s